Om

Frank Walton lager tidløse briller med fokus på kvalitet i design og materialbruk.

Vi startet på Grünerløkka i Oslo i 2014, og har siden den gang utvidet med flere butikker i Oslo. I dag selger vi også briller på nett, samt i utvalgte butikker og optikerforretninger. Vi designer brillene våre med inspirasjon fra skandinavisk funksjonalisme, og de lages for hånd med materialer fra Italia.  

Espen Kopperud, Frank Waltons gründer, skjønte tidlig i sin tid som student at han hadde behov for briller. Etter å ha sondert terrenget satt han igjen med to inntrykk; utvalget virket uforholdsmessig dyrt, og om man ønsket briller av god kvalitet, hadde de gjerne prangende farger og logoer. Så hva kunne gjøres annerledes?

Den optiske industrien er preget av få aktører, som kontrollerer store deler av verdikjeden. Espen så en åpning i markedet for briller med enkelt design og konkurransedyktige priser. Han savnet den upretensiøse tilnærmingen han forbandt med skandinavisk design. Dette resulterte i Frank Walton, og siden 2014 har vi solgt over 15 000 par briller.

En brille fra Frank Walton har sitt utspring i Oslo. Idéer blir tegnet opp, og nytt design blir diskutert. Det første utkastet blir sendt til fabrikken vi samarbeider med i den kinesiske byen Shenzhen. Når prototypen er slik vi ønsker, starter produksjonen av den nye brillen. Det tar gjerne et halvt år fra den første idémyldringen, til brillen er klar for salg.

Vi i Frank Walton er opptatt av å ta i bruk materialer av høy kvalitet. Innfatningene våre produseres i stål, og en type plast som heter acetat. Acetat egner seg for produksjon av briller fordi det er holdbart og lett å jobbe med. Vi benytter oss av den italienske produsenten Mazzucchelli, som har vært i bransjen siden 1849.

Brillene fra Frank Walton er håndlaget. Fronten og stengene på brillen blir skåret ut av en acetatplate, før de blir slipt for hånd til den fasongen brillen skal ha. Det er flere ledd som sikrer kvaliteten på brillene før de blir godkjent for salg.

Glassene i våre briller bestiller vi fra Essilor, en verdenskjent produsent med over 100 års erfaring. Håndlagde briller vil aldri være helt like. Vi måler opp hver enkelt brille for å sikre at glasset vil passe. Glassene vi selger har anti-ripebeskyttelse og beskytter mot UVA- og UVBstråling. Øvrige behandlinger, som antirefleks og blåfilter, kan bestilles etter behov.

Solbriller uten styrke kommer med glass fra Carl Zeiss. Disse er CE-merket, og beskytter mot UVA- og UVBstråling.