Om

Frank Walton lager tidløse briller med fokus på kvalitet og blikk for design og materialer.

Vårt brilleeventyr, Frank Walton, startet for mer enn 15 000 solgte briller siden – nærmere bestemt i 2014. Vi startet på Grünerløkka, markedet ønsket oss velkommen, vi takket for tilliten med flere butikker og utsalgssteder i tillegg til nettbutikk, og vi er fremdeles i fart. 

Gründer Espen Kopperud så en ledig posisjon i markedet da han som student forstod at han trengte briller. Hans inntrykk var at god kvalitet ofte var ensbetydende med kostbare briller med prangende logoer og farger. Men ikke alle er opptatt av å vise eller representere disse symbolene. Tvert imot. 

Vi ønsket å designe en klassisk norsk brille med inspirasjon fra skandinavisk funksjonalisme, lage den for hånd, bruke førsteklasses materialer fra Italia og selge den til en konkurransedyktig pris. Ambisiøst? Ja. Mulig? Ja. Velkommen til Frank Walton!

Våre kunder har satt stor pris på vår upretensiøse tilnærming til å se og bli sett. Briller og solbriller. Funksjon og design. Fornuft og forfengelighet. Hverdag og fest. Norsk og italiensk. Med andre ord: Frank Walton.

Det starter på tegnebordet. Ideer skisses ut, diskuteres, forkastes, forbedres. Første utkast sendes til fabrikken vi samarbeider med i den kinesiske byen Shenzhen. Her ferdigstilles prototypen, og vi starter produksjonen av den nye brillen. Det tar gjerne et halvt år fra den første idémyldringen til brillen er å finne på nett og i butikk.

 

 

Vi vil gjerne selge deg mer enn én brille, alltid greit å ha et par både hjemme, på jobb og på hytta. Men for mange er det nok med én. Uansett vil vi at den skal vare. Lenge. Derfor bruker vi materialer av høy kvalitet. Innfatningene våre produseres i stål og en type plast som heter acetat (et organisk, slitesterkt materiale bestående av cellulose, bomullsfibre og eddiksyre). Acetat egner seg for produksjon av briller fordi det er holdbart og lett å jobbe med, og finnes i mange fargevarianter og mønstre. Vi benytter oss av den italienske produsenten Mazzucchelli som har vært i bransjen siden 1849.

Frank Walton-brillene lages for hånd. «Fatto a mano» som de sier i Italia. Fronten og stengene på brillen blir skåret ut av en acetatplate før de blir slipt for hånd, til den fasongen brillen skal ha. Det er flere ledd som sikrer kvaliteten på brillene før de blir godkjent for salg.

Glassene i våre briller bestiller vi hos Essilor, en verdenskjent produsent med over 100 års erfaring. Håndlagede briller vil aldri være helt like. Vi måler opp hver enkelt brille for å sikre at glasset passer perfekt. Glassene vi selger har antiripebeskyttelse og beskytter mot UVA- og UVB-stråling. Antirefleks og blåfilter kan bestilles etter behov.

Solbriller uten styrke kommer med glass fra Carl Zeiss. Disse er CE-merket, og beskytter mot UVA- og UVB-stråling.